7 Kasım 2009 Cumartesi

Arkadaşlık Siteleri



Dünyamıza büyük bir çığır açan ve milyarlarca insanı peşinden sürükleyen internet dünyası, son zamanlarda birbiri ardına açılan arkadaşlık siteleri ile sosyal platformda da insanları buluşturmaya başladı. Şehrin yalnızlığından hayatın monoton ve sıkıcılığından bunalanlar, artık internet başında bu sitelere girerek hem sohbet ediyorlar hemde sevgili ve kız arkadaş bulabiliyorlar. Tabi bayan kullanıcılar içinde geçerli bu. Fakat bu sektörden haksız kazanç elde etmek isteyenlerde yok değil elbette. Özellikle kontör ticareti ve tıklama ticareti yoğun bir şekilde sahte bayan profilleri ve resimleri kullanılarak yapılmakta. Bunlara çok ama çok dikkat etmenizi öneriyoruz. Özellikle tanımadığınız, güvenmediğiniz kişiler ile lütfen sanal alemde özel ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Yoksa size derin yaralar açılabilir.

Dünyada dating sektörü olarak adlandırılan sohbet arkadaşlık sitesi kavramı, ülkemizde siberalem.com ile tanındı. Fakat daha sonra pekçok kötü taklitler açılarak dating sektörü tam bir ticarethane haline geldi. Hatta siberalem bile artık tad vermiyor. Yeni açılan sitelerden izmir.net ankara.net gibi lokal siteleri denemenizi tavsiye ederiz. Hatta son günlerde yükselişe geçen ve tüm özelliklerin ücretsiz olarak sunulduğu cumartesi.com ise gençlerin yeni gözdesi.

Arkadaşlık siteleri üzerinde yaptığmız araştırmalarda, lokal bazlı oluşumların dışında, birde islami arkadaşlık siteleri sayısındaki artış ve oluşumları izlemeye devam ediyoruz. Artık kendi inançlarına göre de islami arkadaşlık yada türbanlı sevgili, arayanlarda kendi aralarında bu web oluşumlarından faydalanmaktalar. Bu tip sitelerin alt dallara ayrılması gerçektende arayanın hedefine kısa zamanda ulaşmasına ve gereksiz zaman kaybetmemesine neden olduğu için, bizce bu alt dallanmalar gayet önemli ve gereklidir.

Sizlere araştırmalarımızı aktarmaya devam edeceğiz.

1 yorum:

  1. Mrhb ben kenan kayseriden 1 75 boyundayim 70 kiloyum 34 yasindayim esmerim kendime her bakimdan oldukca guveniyorum arkadaslikta amac her ne olursa olsun yalansiz bir arkadaslik olmasinin onemli oldugunu dusunuyorum kayseri nevsehir yozgat civari bir bayanla tanisip gorusmek istiyorum ne istedigini bilen acik sozlu bayan olmasini isterim bana her konuda kesinlikle guvenebilirsiniz guven karsi taraf icin ne kadar onemliyse benim icinde bir o kadar onemlidir irtibat 05326183620

    YanıtlaSil